Taklit ve Etkilenim
IMitation and Mimesis afiş

Abbas Khosrogerdi ve Manizhe Serag'ın imzasını taşıyan bu film, geleneksel el sanatlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için bizi İran'daki cam ve çömlek üretim tesislerine götürüyor. Filmde işçilerin büyüleyici hareketlerinden ve modern atölyelerin seslerinden dikkati dağıtacak hiçbir diyalog yok.

 

imitation head

 

Abbas Khosrogerdi 1975 yılında İran'ın Sabzevar şehrinde doğdu. Tarih alanında lisans derecesine sahiptir. 1995 yılında film yapımcılığı kariyerine başladıktan sonra, sonraki 20 yıl boyunca senarist, görüntü yönetmeni veya yönetmen yardımcısı olarak 150'den fazla kısa filmde çalıştı. İlk yönetmenlik denemesine 8 milimetrelik kısa film 'Son Alarm' ile başladı.

Manizhe Serag 1988 yılında İran'ın Sharood şehrinde doğdu. Ziraat Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesine sahip ancak daha sonra film yapımcılığına yöneldi. Serag ve Khosrogerdi, 2016 yılında Cannes Film Festivali'nin 'kısa film köşesinde' gösterilmek üzere kabul edilen kısa film "The Heritage" üzerinde birlikte çalıştı. Film aynı zamanda birçok uluslararası film festivallerinde en iyi görüntü yönetmenliği ve yönetmenlik dalında aday gösterildi.