Tüm film çekenlere ve çekmek isteyenlere sesleniyoruz:

İlk Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri, 2018 yılında Foça Belediyesi’nin Reha Midilli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Foça Film Günleri’nin ilk çevrimiçi programı ise 2020 yılında idi. Bu Ekim ayında ise Foça Film Günleri bir ilki daha gerçekleştiriyor : Bir Yerel Cep Sineması. 15 Ağustos'a kadar bize Foça hakkındaki kısa belgesellerinizi gönderin. Filminiz seçilirse Festival kapsamında oluşturulacak Foça Yerel Mobil Sinema Programına dahil edilecektir. Detaylı bilgi aşağıdadır.

6. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Festivali
4-8 Ekim 2023

FFG2023 YEREL CEP SİNEMASI: “SENİN GÖRDÜĞÜN FOÇA”

AÇIKLAMA

Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Günleri (“Foça Film Days”), ilk kez 2018 yılında Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Türkiye’nin ve dünyanın kültür mirasını tanıtıp korunmasını teşvik etmek, çok kültürlü olmanın önemini vurgulamak, hoşgörü kültürünü güçlendirmek, Foça turizmine kültürel katkı vermek Foça Film Günleri’nin temel amaçlarını oluşturmaktadır. Foça Film Günleri kapsamındaki filmlerin gösterimi, Foça’daki farklı mekânlarda ve YouTube üzerinden çevirimiçi olarak sürdürülmektedir.

2023 Yılı Foça Film Günleri’nin Gösterim Programı

1.Ana Program: Uluslararası ve ulusal film seçkileri, Reha Midilli Kültür Merkezi’nde tek gösterim olarak izlenebilecektir.

2. Çevrimiçi Program: Foça’da fiziksel gösterime girmeyen uluslararası ve ulusal filmler, festival süresince “Foça Film Days” adlı YouTube kanalından izlenebilecektir.

3. Foça Cep Sineması: Foça’da çeşitli yerlere konacak QR kodları taranarak etkinliğe katılan yerel yapımlar festival süresince “Foça Film Days” adlı YouTube kanalından izlenebilecektir. QR kodlarının konumlarını gösteren Foça haritası ile filmler hakkında bilgi www.focafilmdays.org web sitesinden veya Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nden edinilebilecektir.

FOÇA CEP SİNEMASI: “SENİN GÖRDÜĞÜN FOÇA”

FOÇA’YA İLİŞKİN KISA FİLMLER İÇİN ÇAĞRI

1. KONU: Foça’daki mekânlar, mekânla özdeşleşmiş kişiler, Foça’ya iz bırakan sanat insanları, Foça’nın tarihi ve doğal dokusuna ait olan her şey ile ilgili kısa filmler üretilebilir. Sadece tavsiye niteliğinde birkaç örnek: Deniz Feneri, Grifon heykelleri, Athena Tapınağı, Pers Mezar Anıtı, Zangoç’un evi, Karataş, Tuz depoları, Foça Moru, Yazar Tarık Dursun K., Ressam Avni Arbaş, Ressam Ferruh Başağa ve onun müze evi, Foça Etnografya Müzesi, Eski Öğretmen Evi, kadın balıkçılar, yıllarını denizde geçirmiş kaptanlar, balık hali… Bunlar gibi Foça’ya dair her şey, üretilecek videoların konusu olabilir. Filmlerin herhangi bir siyasi içerik, siyasi ima, argo söylem, hakaret, cinsellik, ırkçılık, çocuğun uygunsuz kullanılması, kişisel verilerin izinsiz aktarımı gibi unsurlar taşımaması, içeriğinde doğrudan şiddetin gösterilmemesi ve şiddete aracılık etmemesi gerekir.

2. UZUNLUK: Film süresi en az 3 dakika en çok 10 dakika olmalıdır.

3. FORMAT: Kamera veya akıllı telefon çekimi, her tür kurgu programı, 720p veya 1080p çözünürlükte olmak koşuluyla, “.mp4” veya “.mov” dosya formatında kabul edilir.

4. DİL: Filmler Türkçe ise, İngilizce altyazılı veya İngilizce ise, Türkçe altyazılı olmalıdır.

5. BAŞVURU SAYISI: Katılımcılar en çok iki kısa filmle başvurabilirler.

6. KATILIMCI HAKLARI: Başvurulan filmle ilgili tüm haklar ve haklardan doğan sorumluluklar başvuran kişiye aittir. Başvuran kişi, filminin “Foça Film Günleri” YouTube kanalında gösterimine izin verdiğini kabul eder.

7. TESLİM ŞARTLARI: Başvurmak için tumer58@gmail.com adresine e-posta gönderilmesi gerekmektedir. E-posta adresinin konu kısmına “Foça Cep Sineması” yazılacaktır. Filmin indirilebilecek linki, başvuru yapanın adı ve soyadı, filmin adı, birkaç cümlelik hikâyesi; ayrıca yönetmenin adı soyadı, e-posta adresi ve telefon numarası gönderilen e-postada yer almalıdır.

8. SON BAŞVURU TARİHİ: 15 Ağustos 2023.

9. KABUL ŞARTLARI: Başvuran filmler Foça Film Platformu’nu temsil eden kurul tarafından değerlendirilecektir. Kurul üyeleri Güzin TÜMER ve Berat ALANYALI’dır. Gösterime değer bulunan filmler 1 Eylül 2023’te duyurulacaktır. Kurul kararları kesindir, itiraz edilemez ve değiştirilemez.