Foça Film Günleri Köy Gösterimleri

Foça Film Günlerinin artık neredeyse Ekim’deki ana etkinlik kadar gelenekselleşen yeniden gösterimleri bu yıl Mart ayında gerçekleşti. Üç haftaya yayılan gösterimlerin ardından yönetmen katılımlı söyleşiler de düzenlendi.

8 Mart haftası gösterimleri Foça Belediyesi, ABD Büyükelçiliği ve İFTYD’ye ek olarak Foça Kent Konseyi Kadın Meclisinin de desteğiyle 6 Mart ve 13 Mart’ta Yenibağarası Nikah Salonunda gerçekleştirildi. İlk hafta Hande Yelke’nin “Ateş ve Su” ve Mehtap Şamiloğlu’nun “Sede” isimli filmlerinin gösterimiyle başlayan etkinlikte, Mehtap ve Hande izleyicilerin sorularını cevaplamakla kalmadılar filmlerde anlatılan hikayelerle kendi yaşantısı arasında ilişki kuran pek çok seyircinin deneyimlerini paylaştılar. İkinci hafta izleyiciler Orhan Tekeoğlu’nun “7 Kibele” filmiyle buluştular. Gösterimin ardından filmin prodüktörü olan Nurdan Tekeoğlu ve filmdeki karakterlerden Sevilay Köseoğlu’nun da katılımıyla soru cevap etkinliği düzenlendi.

20 Mart’ta ise “Köy Evi Film Gösterimleri” başlığıyla Ilıpınar’da gerçekleşen etkinlikte Ülkü Sönmez’in “Bir Kesit Troya” ve Furkan Alperen Demir’in “Altı Üstü Deniz” filmleri gösterildi. Gösterim sonrası Ülkü Sönmez izleyicilerin film hakkındaki sorularını cevaplamakla kalmadı, kendi filmlerini çekmek isteyebilecek seyirciler için yol gösterici bilgiler de verdi.

Bütün destekçilerimize, yönetmenlere ve izleyicilere bu güzel gösterimler için teşekkür ediyoruz.