Foça Film Günleri 2023 Atölye Programı

wkshopalex
Foça Film Günleri konuk sanatçıları Alexandros Zilos ve Ioanna Lykou, bu atölyede katılımcıları ‘Foça'da Alana Özel  Hikaye Anlatımı' projesi üzerine çalışmaya davet edecek.
wkshp salioring
Bu atölyede belgesel film yapımcısı Kurtuluş Özgen ve antropolog Meltem Ulu, katılımcıların denizle olan ilişkilerine dair anılarını ve hikayelerini paylaşmak isteyen Foçalıların sözlü tarihlerini kaydetmelerine yardımcı olacak.
kentimiz

8-15 yaş arası çocuklara yönelik bu atölye çalışması, 'Kentimiz İzmir Derneği' adlı sivil toplum kuruluşu tarafından Türkçe olarak gerçekleştirilecek. Katılımcı çocuklar, kültürel mirasa ilişkin bilgi ve ilgilerini artırmaya yönelik tasarlanmış oyunları eğlenceli ve interaktif bir şekilde oynamaktan keyif alacaklar.

wkshp moz
Katılımcılar, Sanatçılar Tolga Kurut ve İbrahim Şahin ve Arkeolog Ertan Aksoy ile beraber çalışacaklar. Herkes kendi tasarım çızecek ve küçük küp taşları kullanarak tasarımları mozaik haline getirecekler. Atölye çalışmasının ardından mozaikler birleşip, Foça'da arkeologların Roma döneminden kalma mozaiklerin keşfedildiği yerin yakınına kalıcı bir şekilde duvara yerleştirilecek.