Film Posters (2)

Denizi herkes sever ancak onu Sinop’ta yaşayan balıkçılar gibi yakından tanıyor muyuz?

Film Posters

Birçokları tarafından “cennet” olarak tanımlanan Foça’nın güzellikleri arasında doğmuş, büyümüş ve aynı zamanda küçük bir kasabada yaşamanın zorluklarını sırtlarında taşıyan gençlerin hikayesi.

5affb3791f-poster

Bataklık Arapları” topluluğunun üyesi Fatma’nın kültürü ve geçim kaynağı, Irak’ın sulak alanlarının eşsiz ekosistemiyle sıkı bir şekilde bağlantılı.

Afiş

Ekmek yapmak, sabun yapmak Batı Anadoluda kadınların geleneksel işleridir. Peki, kim demiş kadınlar balıkçılık yapamaz diye!

Poster aaf9fc3636-poster

Ataları Osmanlı tarafından tarımda çalışacak işgücü olarak getirildi. Bugünün Afro-Türklerini Afrikayla ilişkilendirebileceğimiz tek şey ten renkleri.

Film Posters (1)

Ona güç veren şey kökenleri Tamil Nadu’ya dayanan bir klasik Hint dansı olan Bharatanatyam oldu, o da ve bu dansın sembolü haline geldi.

Poster d071f43620-poster

Kazı alanında 20 yılı aşkın bir süre çalışmış, arkeolojik alanın hemen yanı başındaki Tevfikiye Köyünden Engin Cumalı ile bir Troya turu.

Film Posters (12)

Fin Laponyasındaki Lapin Kulta birası tayfasının da gösterdiği gibi iyi bir mayayı uluslar ötesi bir şirket bile alt edemez.

Poster POSTER_CALALAI

Endonezya’da yaşayan Bugiler’e göre dünyada beş farklı cinsiyet vardır. Erkek ve kadın “arasında kalan” bir cinsel kimlik olan “calalai” de bunlardan biridir.

Stalking chernobyl poster1

Dünyanın en kötü şöhretli nükleer felaketinden 30 yıl sonra, bağımsız iz sürücüler ile çeşitli organizasyonlar düzenleyen gezi rehberleri 20. Yüzyılın rahatsız edici kültürel mirasından bir kesiti gözler önüne seriyorlar.

Film Posters (4)

Şair, zanaatkar ve Marmaris’te deri sandalet yapan son usta Fevzi Olca ile tanışalım.

Film Posters (8)

Derik’te Kalan son üç Ermeni, Zekeriya Sabuncu. Yurşalin Demirci ve Naif Demirci’nin hikayesi.

e5874ced96-poster

Kuzey Yunanistan’da komşuları tarafından “yerli” olarak bilinen, Slavofonların soyundan gelen Kyriaki, dilsel ve kültürel kimlik arayışında olan bir kadın.

Ifadres_PosterENGWEB

Vlasti’nin kadınları, 25 yıl boyunca geleneksel Yunan tasarımlarını alıp köydeki herkes tarafından “İsveç Yeri” olarak bilinen yerel bir fabrikada modern modaya dönüştürdü.

Film Posters (1)

“Döngünün Ritmi-Foça Sularında” doğaya saygılı kıyı balıkçılığı türlerinden çökertme dalyan balıkçılığı yapan iki kişilik bir ekibin bir gününe misafir oluyor.

428f6257-8ccf-4274-92f6-e20768db2068

Her mübadele bir yaradır, izi kalır.

Film Posters (11)

Yüzyıllar boyunca Fransa lüksün merkezi olarak bilindi. Bunun olması için ne casusluklar yapıldığı, kimlerin kaçırıldığı, kimlere rüşvetler verildiği ise pek bilinmez.

Film Posters

İran’ın en önemli arkeolojik keşiflerinden biri olarak kabul edilen Zagros Dağları’ndaki Neolitik alana perde arkasından bir bakış.

locandinafiabagarganica

Bütün dünya masalları sever, Gargano da bunun istisnası değildir. “Nohudun Hikayesi”nin Adriano Losacco tarafından yeniden anlatımıyla düzenbaz bir kahramanın imajı tarihsel film arşivinde yerini alıyor.

Untitled design

İtalya’nın Siena kentinde gerçekleşen Palio’nun tarihi 16. yüzyıla kadar uzanmaktadır ama San Michele’dekinin başlangıcı 1960’lı yıllardır! Yönetmen Giulia Binario bize İtalya’da küçük bir kasaba kendi geleneğini icat ettiğinde neler olabileceğini gösteriyor.

repatriant poster

Dedesinin Türkiye’ye kaçışının üzerinden 150 yıldan uzun bir süre geçen Engin Ebjnou Ay “ev”e dönmeye karar verir.

AFİŞ

Antalya-Elmalı’ya yerleşen Goca Yörük buğdayla bir aşk hikayesi yaşar.

sapiens poster

Fas’ın güneyindeki eski bir mağarada, uluslararası bir arkeolog ekibi, türümüzün hikâyesini sil baştan yazacak benzersiz bir keşif yapıyor.

Waiting for Jean Paul

Rocafort Kalesi Fransız Alplerinin göbeğinde 1090 yılında inşa edildi ve 1305’te yıkıldı. Yıkıntıları yedi yüzyıl boyunca gömülü kaldı, 2000 yılına dek…

Poster 6c63caac12-poster

İran çöllerinden rengarenk ve zerafet dolu bir sanat karşınızda!

Poster d35ec3a98f-poster

Bir zamanlar İngiltere’de 800’den fazla “Türk Hamamı” vardı, bugün bunlardan yalnızca 12 tanesi faal durumda.

queen lear posttr

Shakespeare’in Kral Lear’i, Türkiye’nin dağlarında bir grup köylü tiyatrocu kadının maharetli ellerinde usulca Kraliçe Lear’e dönüşür.

Film Posters (3)

İzmir’de bir zamanlar Levantenler vardı ve yüzyıllar boyunca bu şehirde yaşadılar. Peki kimdi bu Levantenler ve şu anda kimler?

MERHABA KOMSU AFIS

“Merhaba Komşu” aynı sokak ya da mahallenin ortak yaşam sürdüren insanlarına bir selam gönderiyor.

Film Posters (5)

Hindistan, Tayland, Çin, Nepal ve Kamboçya’da çekilmiş hafıza, yaşam ve ölüm üzerine bir inceleme.

jouluntuoja_bringer_of_christmas_poster

Santa (Aziz) Klaus ya da “Noel Baba” dünyaca tanınan ve sevilen bir karakterdir ama Noel arifesini rahatlamak icin bir saunada geçirmek her Noel Baba’ya nasip olmaz….

Film Posters (6)

Dorothy Eady, 1904’te Londra’da doğan öncü bir Mısırbilimciydi. Kendisinin eski Mısır rahibesi Omm Sety’nin reenkarnasyonu olduğuna da inanıyordu.

Poster fd2a3e1a91-poster

Portekiz’in her şeyden uzak bir dağ köyü olan Bruço’da, büyü ve eski adetlerin kendini gösterdiğii kadim bir gelenek vardır.

Film Posters (10)

20. Yüzyıl eseri bir çelik fabrikası ile 17. Yüzyıl’da yapılmış bir kervansaray zıtlık içinde, tarih, kültür ve kentsel çevre arasındaki ilişkiyi ortaya koyuyor.

Poster e044e51216-poster

13. Yüzyılda inşa edilen Radkan Kulesi’nin mevsim değişimlerini hesaplamak ve İran Yeni Yılının başlangıcını saptamak için astronomlar tarafından kullanılan gelişmiş bir yapı olduğu düşünülüyor.

Film Posters (9)

“Safarnoma: Köklere Giden Bir Yoldan Notlar”daki büyüleyici görüntüler sizi Tacikistan’ın kültürel miras alanlarına bir yolculuk planlamaya itebilir.

Poster 4dc70735e2-poster

Sediye Yokuş Başkaya Köyü’nde bir yandan yalnız ve zorlu ama diğer yandan basit ve güzel bir yaşam sürmektedir.

Poster 7614e12fc6-poster

En büyüleyici ve tuhaf haliyle İngiliz alt kültürü, Shrovetide, 900 yılı aşkın süredir üstünlüğünü kaybetmedi… Aman gölete dikkat!

Poster b09f990596-poster

Bir adam ve 10 yaşındaki oğlu, -çok tartışmaya neden olmuş ancak yine de inşa edilmiş- bir baraj yüzünden sular altında kalan köylerinin mezarlığına doğru, nehir üzerinde zorlu bir yolculuk yaparlar.

Adsız

Gerilimli bir çok kültürlü geçmişin neticesi olarak terk edilen bir kentsel alan. İlginç bir geçmişi olan “Utanç Çukuru”nun geleceği ise hala belirsiz.

Film Posters (13)

2019’da ortaya çıkışından kısa bir süre sonra yeni coronavirüs yerel bir salgından küresel bir pandemiye dönüştü. İran yapımı bu kısa film Covid-19 zamanında ölü yıkama ritüellerini gözler önüne seriyor.

aunt ummu

İnatçı ve atılgan bir kişiliğe sahip Ümmü Yerlikaya, Batı Anadolu’dan kuzey Almanya’ya götürülen bir köylü. Bu duruma uyum sağlamak bambaşka bir mesele.

Horizontal Pict. (8)

Valenki Rusya’daki geleneksel botlara verilen isim. Bu siyah beyaz belgesel bizi “valenki”nin renkli tarihiyle ve onları üreten zanaatkarlarla tanıştırıyor.

Poster 83cca96f29-poster

80 yaşındaki Hasan, Almanya’da uzun yıllar geçirdikten sonra Türkiye’ye, ineğiyle yayladaki ahşap evinde yaşamak üzere gelir. Ancak oğlu olmadan.

5e

Vicdan Burnu’nda Shinnecock Yerli Kabilesiyle, kutsal topraklarını kendi oyun alanlarına çeviren Hamptons’taki zengin komşuları arasındaki değer çatışması anlatılıyor.

Yilan_poster_EN_

Tayvanlı bağımsız bir film yapımcısı, kendilerini farklı mutfak geleneklerini korumaya ve tanıtmaya adamış genç yerel girişimcilerle tanışmak için bir grup Bask şefiyle Yilan’a seyahat ediyor.

1

“Bir varmış bir yokmuş, Basilicata’nın göbeğinde adamların kendilerini ağaçlara dönüştürdüğü bir kasaba varmış…”

Film Posters (7)

Kültürler arasında köprü kurmak, birlikte güçlenmek ve bir arada neşelenmek üzerine, bir adam, bir dağ ve bir piyanonun hikayesi.

EFFE•LABELS2022-2023•Color_transparant-background
avrupa-birliği-sivil-dusun-programii

Bu web sitesi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla FOÇA FİLM GÜNLERİ'ne aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

Grif cd1

Copyright 2019 Foça Film Günleri | © Her Hakkı Saklıdır.